Laks i form med dill

Posted on

Laks bakt i ovnen på en seng av grønnsaker er deilig til hverdag og fest. 

DSC09696 (5)
Fri for egg og melk. Kan inneholde spor av gluten

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1 kg skinnfri laksefilet i skiver
  • 4 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 kålrot
  • 1 persillerot
  • 1 sjærgårdsløk eller gul løk
  • 2 tomater
  • 2 ss Idun grov sennep
  • 4 dl oatly imat
  • Rapsolje til woking
  • Fiskekrydder evt. Sitronpepper
  • Saft av ½ lime
  • Fersk dill

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Skrell og skjær grønnsakene i strimler.
  3. Wok de lett i panne med rapsolje.
  4. Dryss på med salt og pepper.
  5. Fordel grønsakene utover en ildfastform.
  6. Bland oatly imat med sennep, litt salt og pepper.
  7. Hell fløteblandingen over grønsakene.
  8. Legg laksefiletene over grønnsakene og dryss  apotekets fiskekrydder eller husets fiskekrydder fra Fiskeeksperten Reinhardsen over fisken.
  9. Stekes midt i ovnen til laksen er gjennomstekt.
  10. Skvis limesaft over fisken og dryss på med fersk dill før servering.

God appetitt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *