Glutenfritt havrebrød

Posted on

Er så fornøyd med å endelig har fått til et brød som er bra i konsistens og i tillegg smaker godt. Håper du også liker dette.

brød m sildFri for gluten, melk og egg

Dette trenger du:

  • 9 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 ss Fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ts hornsalt
  • 6 1/2 dl vann
  • 3 ts tørrgjør
  • 1 ts honning

Slik gjør du:

  1. Bland det tørre.
  2. Rør honning og tørrgjær ut i lunken vann og ha det i det tørre.
  3. Elt deigen godt til en jevn og fast konsistens.
  4. La heve i ca. 1 time.
  5. Ha deigen i en godt smurt 2 l brødform og la den etterheve i min. 2 timer. Kan også stå natten over om du ikke har tid til å steke det samme dag. Deigen vil ikke heve mye når en ikke bruker gluten, men gjær og hornsalt vil gjøre brødet noe luftigere.
  6. Stekes i forvarmet ovn 230 grader i 10 min, stek så videre i 60-80 min på 200 grader. Pass på at brødet blir godt stekt.
  7. Avkjøles på rist, opp ned med klede over seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *