Havregrøt

Risgrøt til jul er en tradisjon mange hjem. Det går fint å erstatte den med denne deilige havregrøten. Havregryn er prebiotisk. Dvs. at de hjelper til med dannelse av sunne bakterier i tarmen. Disse bakteriene er viktig for et godt immunforsvar.

DSC09806 (2)2 personer

Dette trenger du:

  • 6 dl vann
  • 4 dl glutenfri havregryn
  • 1 ts salt
  • 2 ts kokosblomstsukker
  • 1 dl Oatly imat. Dersom du er overømfintlig for gluten kan du bruke Gogreen glutenfri havremelk for å «runne» grøten.
  • 40 g mandler
  • 40 g valnøttkjerner
  • 1 neve rosiner

Kok opp vann og tilsett havregrynene. La dette koke til havregrynene har svelt opp. Dersom du synes grøten blir tykk, tilsett mer vann. Ha i salt, sukker og havre imat og rør sammen. Tilsett nøtter, mandler og rosiner. La grøten trekke på svak varme i 5 min. Pass på at den ikke brenner seg.

Serveres med kanel, kokosblomstsukker/ sukrin gold og en klatt smøremyk fra Berit Nordstrand.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.