Innimellom har en behov for noe finere bakst. Da er det godt med disse fine rundstykkene.
I motsetning til hvitt brød inneholder disse næringsrike ingredienser for kroppen vår.
Passer perfekt til salater og supper.
Fri for gluten, egg og melk
10-12 stk.
Dette trenger du:
- 2 dl sesamfrø eller solsikkekjerner
- 2 dl mandelmel
- 5 dl glutenfrie havregryn
- 1 ss fiberhusk
- 1 ts hornsalt
- 1 ts salt
- 2 ts tørrgjær
- 1 ts honning
- 5 dl lunket vann
Slik gjør du:
- Tørrgjær og honning røres ut i lunket vann.
- Bland det tørre og tilsett gjærblandingen.
- Elt deigen til en jevn og glatt deig.
- La den svelle/ heve i 30 min.
- Lag passe store rundstykker i hånden med en spiseskje og ha de på bake plate med bakepapir.
- Etterhev i 1 time.
- Stekes ved 200 grader varmluft, nest nederste rille i ca. 40-45 min.
- Avkjøles på rist.
- Kan fint fryses og blir ekstra gode om du tiner de i ovnen eller rister de i brødristeren.
2 thoughts on “Fine glutenfrie rundstykker”
Tror su det vil fungere å steke dem i muffinsformer? Da blir de ikke så flate tenker jeg…. Og vil en kunne smake hornsaltet??
Synnøve
Hornsalt gir ingen smak, men vil hindre at de blir tørre. Steker du de i muffinsform vil de ikke få samme skorpe som om du steker de uten. Prøv med litt mindre veske om du ikke vil ha de så flate.
Lykke til 🙂
Birgit