Fine glutenfrie rundstykker

Posted on

Innimellom har en behov for noe finere bakst. Da er det godt med disse fine rundstykkene.
I motsetning til hvitt brød inneholder disse næringsrike ingredienser for kroppen vår.
Passer perfekt til salater og supper.

dsc02368
Fri for gluten, egg og melk
10-12 stk.

Dette trenger du:

  • 2 dl sesamfrø eller solsikkekjerner
  • 2 dl mandelmel
  • 5 dl glutenfrie havregryn
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts hornsalt
  • 1 ts salt
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts honning
  • 5 dl lunket vann

Slik gjør du:

  1. Tørrgjær og honning røres ut i lunket vann.
  2. Bland det tørre og tilsett gjærblandingen.
  3. Elt deigen til en jevn og glatt deig.
  4. La den svelle/ heve i 30 min.
  5. Lag passe store rundstykker i hånden med en spiseskje og ha de på bake plate med bakepapir.
  6. Etterhev i 1 time.
  7. Stekes ved 200 grader varmluft, nest nederste rille i ca. 40-45 min.
  8. Avkjøles på rist.
  9. Kan fint fryses og blir ekstra gode om du tiner de i ovnen eller rister de i brødristeren.

2 thoughts on “Fine glutenfrie rundstykker

  1. Tror su det vil fungere å steke dem i muffinsformer? Da blir de ikke så flate tenker jeg…. Og vil en kunne smake hornsaltet??
    Synnøve

    1. Hornsalt gir ingen smak, men vil hindre at de blir tørre. Steker du de i muffinsform vil de ikke få samme skorpe som om du steker de uten. Prøv med litt mindre veske om du ikke vil ha de så flate.
      Lykke til 🙂

      Birgit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *