Sashimi

Posted on

Sashimi er en japansk rett bestående av rå fisk eller kjøtt. Den er enkel å tilberede og sammen med wasabi, syltede ingefær og soyasaus er det en meget smakfull rett.
Her har jeg valgt å bruke salmalaks. Den skal være trygg med tanke på parasitter. Bruker du villfanget fisk eller kjøtt bør den være fryst i minst 3 timer for å være sikker på at den er parasittfri.
Hygiene under matlagingen er også her veldig viktig.
En slager for fiskeelskere som lunsjrett eller lørdagskos.

Du kan velge å spise alle 3 retter sammen eller en alene som en forrett eller liten rett.
Til alle 3 rettene bruker jeg en hel salmalaks.

sashimi bruk (2)
2-4 pers. 

Sashimi med reddik og gulløk
Salmalaks
1/2 gulløk
5 reddik
1/2 lime
Grovkvernet pepper og maldonsalt

Skjær salmalaksen i tynne skiver og legg den tett  utover et serveringsfat. Legg på løk i ringer, reddik i skiver og press over limesaft.
Dryss på med litt maldonsalt og grovkvernet pepper.
La trekke i ca. 1 time.

Sashimi med ingefær og chili
Salmalaks
1 chili
1 bit ingefær
1/2 lime

Skjær salmalaksen i tynne skiver og legg utover et serveringsfat. Finhakk ingefær og chili og dryss det over laksen. Press over limesaft.
La trekke i ca 1 time.

Sashimi med ruccula og avokado
Salmalaks
1 pose ferdigvasket ruccula
1 avokado
sesamfrø
Ekstra virgin olivenolje
Kikkoman glutenfri soyasaus
Grovkvernet pepper

Ha ruccola utover et serveringsfat og legg på avokado og laks i tynne skiver. Dryss på med ønsket mengde sesamfrø. Hell over olivenolje og soyasaus rett før servering.

Server rettene sammen med soyasaus, syltede ingefær og wasabi. Soyasaus inneholder gluten så om du er allergisk eller har matoverfølsomhet mot gluten må du bruke Kikkoman glutenfri soyasaus. Maldonsalt og grovkvernet pepper ved behov.

God appetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *