Glutenfritt grovbrød

Posted on

Å bake brød uten gluten kan være en utfordring. Spesielt når jeg ikke ønsker å bruke glutenfrie mel-erstatninger. Disse inneholder mye stivelse og lite fiber. Stivelse blir til sukker i kroppen og påvirker dermed blodsukkeret. 

Heldigvis finnes det mange sunne ingredienser. Her får du et velsmakende og næringsrikt alternativ.

Lykke til 🙂

grovbrød (5)Egg-, melk- og glutenfritt.

Dette trenger du:

  • 1 dl  bokhvete
  • 1 dl hirsemel
  • 7 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl knuste linfrø
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 ts hornsalt
  • 7-8 dl lunket vann
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ts tørrgjær
  • 1 ts honning

Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre.
  2. Rør honning og tørrgjær ut i lunket vann og bland det med det tørre.
  3. Elt deigen godt slik at den får en fast konsistens.
  4. La heve i 1 time.
  5. Ha deigen i en godt smurt brødform 2 l.  og etterheve i minimum 2 timer. Kan gjerne stå natten over om du ikke har tid til å steke det samme dag.
  6. Stek brødet på forvarmet ovn 200-210 grader i 80-90 min. Her må du prøve deg frem etter hvor stor spenning du har på ovnen. Pass på at brødet blir godt stekt.
  7. Avkjøles på rist, opp ned med klede over seg.

2 thoughts on “Glutenfritt grovbrød

  1. Jippi, tenkte jeg da dette brødet hevet og siden stekt. Det hevet til langt over brødformen…. Og så sa det poff.
    Men når det er sagt så fikk jeg smakt på endestykket. Og det var en fantastisk god og saftig smak og så lærte jeg ar dobbel oppskrift betyr ikke dobbelt av alt. Kunne spart litt på væskemengden da brødene ble stekt etter 1 times heving.
    Etterstekte 30 min under folie, men kollapset er kollapset, men god smak lell. Jeg prøver igjen

    1. Hei.
      Lurt å følge oppskriften. Har brukt endel tid på å komme frem til riktig sammensetning og konsistens. Viktig å elte deigen godt før du har den i brødformen. Størrelse på formen er også viktig for best resultat på steking.
      Lykke til neste gang 😉
      Hilsen Birgit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *