Mellomgrove rundstykker, glutenfrie

Posted on

Ferske rundstykker til en lang helgefrokost er alltid populært.
Deigen kan du fint lage kvelden i forveien.
Å våkne opp til duften av nystekte rundstykker gir en god start på dagen både for liten og stor.

dsc02637Egg-, melk- og glutenfri.

Ca. 10-12 stk.

Dette trenger du:

  • 4 dl glutenfrie havregryn
  • 2 dl sesamfrø eller solsikkekjærner
  • 2 dl mandelmel
  • 1 dl bokhvete
  • 1 ss fiberhusk
  • 2 never gresskarkjerner
  • 1 ts hornsalt
  • 1/2-1 ts salt
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts honning
  • 5-6 dl lunket vann
  • 3 ss olivenolje

 

Tørrgjær og honning røres ut i lunket vann.

Bland det tørre og tilsett gjærblandingen.

Elt deigen til en jevn og glatt deig.

La deigen heve i minimum 30 minutter.

Lag passe store rundstykker med en spiseskje i hånden og ha de på bakeplate med bakepapir.

Etterhev i 30 minutter.

Stekes ved 200 grader varmluft, nest nederste rille i ca. 30-35 minutter eller til de er passe gylden.

Avkjøles på rist.

Kan fint fryses og blir ekstra gode om du tiner de i ovnen eller rister de i brødristeren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *