Mulig du også kan kjenne suget etter noe godt til kaffen.
Prøv disse mandelkakene å se om de kan glede deg. De er uten egg, melk , gluten og hvitt sukker.
Egg-,melk- og glutenfri
- 250 g mandler
- 120 g hasselnøtter
- 100 g glutenfrie havregryn
- 1 klype salt
- 1 ts fiberhusk
- 1 dl kokosblomstsukker
- evt. 1/2 – 1 ts stevia om du ønsker en søtere utgave
- 2 ss kokosolje uten smak
- 2,5 dl vann
Grovmal mandlene i blender eller med stavmikser. Hasselnøtter og havregryn males til fint mel.
Bland de tørre ingrediensene og ha i vann og kokosolje.
Arbeid røren godt sammen til en klissete masse.
La røren svelle under plast i 30 min. på kjøkkenbenken. Ha den så i kjøleskapet og la den stå der til den er blitt kald og oljen stivnet.
Sett ovnen på 180 grader.
Lag små boller i hånden og trykk de lett ned på bakepapiret til en tykk kake. Pass på at kaken henger godt sammen i kantene slik at de ikke sprekker opp.
Stek kakene i 15 min. varmluft 180 grader, nest nedersete rille. Slå av varmluften og stek videre i 10-15 min. med over og undervarme til de er passe gylden.
Avkjøles på rist. Kan fint fryses og tines kjapt på kjøkkenbenken.
Nyt dem 🙂