Mandelkaker

Posted on

Mulig du også kan kjenne suget etter noe godt til kaffen. 
Prøv disse mandelkakene å se om de kan glede deg. De er uten egg, melk , gluten og hvitt sukker. 

DSC00121

Egg-,melk- og glutenfri

  • 250 g mandler
  • 120 g hasselnøtter
  • 100 g glutenfrie havregryn
  • 1 klype salt
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 dl kokosblomstsukker
  • evt. 1/2 – 1 ts stevia om du ønsker en søtere utgave
  • 2 ss kokosolje uten smak
  • 2,5 dl vann

Grovmal mandlene i blender eller med stavmikser. Hasselnøtter og havregryn males til fint mel.

Bland de tørre ingrediensene og ha i vann og kokosolje.

Arbeid røren godt sammen til en klissete masse.

La røren svelle under plast i 30 min. på kjøkkenbenken. Ha den så i kjøleskapet og la den stå der til den er blitt kald og oljen stivnet.

Sett ovnen på 180 grader.

Lag små boller i hånden og trykk de lett ned på bakepapiret til en tykk kake. Pass på at kaken henger godt sammen i kantene slik at de ikke sprekker opp.

Stek kakene i 15 min. varmluft 180 grader, nest nedersete rille. Slå av varmluften og stek videre i 10-15 min. med over og undervarme til de er passe gylden.

Avkjøles på rist. Kan fint fryses og tines kjapt på kjøkkenbenken.

Nyt dem 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *