Morsdagskake

Posted on

Mødre er alltid flinke til å stille opp og stelle for barna og andre. Denne dagen er en fin anledning til å gi tilbake.
Noen gode ord, et kort, en blomst eller en deilig kake.
Denne kaken er laget med en mandelbunn som du ikke steker, med en frisk bringebærfromage som topping.

morsdagskake (3)

Mandelbunn:
350 g mandler
10 dadler uten stein
2 ss Sukrin melis
3 ss Cocosa uten smak ( ca 0,75 dl smeltet cocosa)
5 ss vann

Fromage:
6 gelatinplater
½ dl kokt vann
1 ts helios vaniljepulver ( kjøpes på helsekost)
4 dl Gogreen Visp
2(-3) ss Sukrinmelis
2 ss rårørsukker
400 g bringebær

Mal mandler og dadler sammen med melis  i blender. Smelt Cocosa på svak varme og tilsett vann. Ha mandelblandingen over i en rørebolle og tilsett cocosa og vann.
Arbeid røren godt sammen til en jevn masse.
Dekk bunnen av en rund kakeform ( 20 cm) med bakepapir og trykk mandelbunnen utover. La bunnen stivne i fryseren et par timer.

Legg gelatinplatene i kaldt vann minimum 10 min. Kok opp ½ dl vann. Press vannet ut av gelatinplatene og rør de ut i det varme vannet. Avkjøl litt.
Pisk Gogreen Visp sammen med vaniljepulver, sukrinmelis og rårørsukkeret. Tilsett bringebærene og bland godt. Dersom bringebærene har vært frosne, la saften renne av.
Ha i  gelatinblandingen og rør sammen.

Ta kakebunnen ut av formen og sett den på ønsket kakefat. Ha ringen fra formen rundt bunnen og hell over fromagen. Sett kaken kjølig til fromagen er stivnet.

Pynt med ønsket bær eller frukt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *