Kremet fiskesuppe uten melk

Posted on

Kremet fiskesuppe er en klassiker. Den er like populær på kalde vinterkvelder som på fiskebrygga om sommeren.
Med alle disse herlige råvarene får du den samme gode smaken selv om du bytter ut vanlig fløte med havrebasert matfløte.

DSC00432 (4)
4-5 pers.

Dette trenger du:

  • 450 g laksefilet
  • 450 g lange- eller brosmefilet
  • 200 g ferske reker
  • 1 nett blåskjell
  • 1/2 chilli
  • 2 charlottløk
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 1 liten purreløk
  • 3 tomater
  • 3 pk Oatly Imat
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts dill
  • salt og pepper
  • rapsolje

Slik gjør du:

  1. Skjær fiskefileten i terninger ca. 2×2 cm.
  2. Kok opp 8 dl vann med 1 1/2 ss salt.
  3. Ha i fisketerningene og la disse trekke på svak varme. Må ikke kokes.
  4. Vask blåskjellene godt. Fjern de som er skadet eller åpne og ikke lukker seg ved et kakk i skallet.
  5. Finhakk chilli og charlottløk og fres dette i litt olje.
  6. Ha i blåskjellene og damp de på høy varme til skjellene åpner seg, ca. 3 min.
  7. Trekk kjelen fra platen.
  8. Gulrot og sellerirot skrelles, vaskes og skjæres i tynne strimler.
  9. Finhakk tomatene.
  10. Fres grønsakene i litt olje, salt og pepper. Smakene fra grønnsakene vil da trekke ut og gi en ekstra god smak på suppen.
  11. Ha i kraften som fisken har trukket i og gi grønsakene et oppkok.
  12. Tilsett Imat fløten, gurkemeie, dill.
  13. Vask og skjær purreløken i tynne strimler og ha de i suppen.
  14. Halvparten av blåskjellene renses og blandes sammen med kraften i suppen.
  15. Ha i fisketerningene. Vær forsiktig slik at ikke fiskestykkene går i oppløsning.
  16. Ha i resten av blåskjellene og la suppen trekke på svak varme.
  17. Pill rekene og ha dem i et par minutter før servering.
  18. Smak til med salt og pepper.

God apetitt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *