Smuldrepai med økologiske epler

Posted on

Eplepai er min manns favoritt og ingenting er vel hyggeligere enn å bli møtt med duften av en deilig eplepai. Denne kan fint lages dagen i forveien og varmes opp om du skal ha gjester. Jeg serverer den gjerne med en kule Oatly vanilje is.

DSC00366

Fri for egg, melk og gluten

Smuldrepai:

  • 1 dl mandelmel
  • 1 dl mandler, hakkes eller grovmales i blender eller med stavmikser
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 0,75-1 dl kokosblomstsukker eller økologisk rårørsukker
  • 1 ts kanel
  • 1 klype salt
  • 100 g melange plantemargarin uten melk

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Bland det tørre godt.
  3. Tilsett romtemperert melange i terninger og arbeid det inn i melblandingen.
  4. Smør en ildfast form og fordel smuldredeigen utover formen.

Fyll:

  • 4 økologiske røde epler
  • Kanel og mandler til topping

Slik gjør du.

  1. Vask og skjær epler i biter. Du trenger ikke skrelle eplene. Jeg vil ha med næringstoffene som sitter i og under skallet.
  2. Fordel eplebitene utover smuldredeigen.
  3. Hell gjerne litt rapsolje eller smelte melange over eplene slik at de ikke tørker under steking.
  4. Strø kanel og hakkede mandler på toppen.
  5. Stekes ved 180 grader i 50-60 min.

Server gjerne varm med Oatly vaniljekrem/vanilje is eller pisket Gogreen Visp.

2 thoughts on “Smuldrepai med økologiske epler

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *