Wok glasert med soyasaus

Posted on

Ved å woke grønnsaker beholder du alle næringstoffer i middagsretten. Du kan velge hvilke grønnsaker du ønsker. Det er bare å bruke opp det du har i kjøleskapet. Beholder du knaskemotstanden i grønnsakene får du også ut de beste smakene av dem.

wokkpanne (2)Fri for melk, egg og gluten.
4 personer.

Dette trenger du:

  • 4 kyllingfileter
  • 4 gulrøtter
  • 1/2 kålrot
  • 2 paprika, søt type
  • 1 rødløk
  • 1 squash
  • 1 brokkoli
  • 1,5 dl vann
  • 2 dl Kikoman soyasaus, glutenfri
  • 1 ts potetmel
  • Rapsolje til wooking og steking
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Vask og skjær gulrot, kålrot og paprika i strimler.
  2. Løk skjæres i halve ringer, squash i skiver og brokkoli i små bunter.
  3. Wok grønnsakene i rapsolje på høy varme. Start med kålrot og gulrot, så paprika og løk. Squash og brokkoli til slutt. Pass på at du beholder knaske konsistens på grønnsakene.
  4. Smak til med salt og pepper, men vær forsiktig med saltet da soyasausen inneholder mye salt.
  5. Skjær kyllingfiletene i terninger og stek dem i olje.
  6. Krydre med salt og pepper.
  7. Bland kyllingfiletene med grønnsakene.
  8. Rør potetmel med 1 dl kaldt vann og gi dette et oppkok i egen kjele.
  9. Tilsett soyasaus.
  10. Kok ut stekepannen fra kyllingen med 0,5 dl vann og ha det i soyasausen.
  11. Glaser woken med søyasausen rett før servering.

Server med quinoa om du ønsker det.

wokk 3 (3)

God apetitt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *