Ved å woke grønnsaker beholder du alle næringstoffer i middagsretten. Du kan velge hvilke grønnsaker du ønsker. Det er bare å bruke opp det du har i kjøleskapet. Beholder du knaskemotstanden i grønnsakene får du også ut de beste smakene av dem.
Fri for melk, egg og gluten.
4 personer.
Dette trenger du:
- 4 kyllingfileter
- 4 gulrøtter
- 1/2 kålrot
- 2 paprika, søt type
- 1 rødløk
- 1 squash
- 1 brokkoli
- 1,5 dl vann
- 2 dl Kikoman soyasaus, glutenfri
- 1 ts potetmel
- Rapsolje til wooking og steking
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Vask og skjær gulrot, kålrot og paprika i strimler.
- Løk skjæres i halve ringer, squash i skiver og brokkoli i små bunter.
- Wok grønnsakene i rapsolje på høy varme. Start med kålrot og gulrot, så paprika og løk. Squash og brokkoli til slutt. Pass på at du beholder knaske konsistens på grønnsakene.
- Smak til med salt og pepper, men vær forsiktig med saltet da soyasausen inneholder mye salt.
- Skjær kyllingfiletene i terninger og stek dem i olje.
- Krydre med salt og pepper.
- Bland kyllingfiletene med grønnsakene.
- Rør potetmel med 1 dl kaldt vann og gi dette et oppkok i egen kjele.
- Tilsett soyasaus.
- Kok ut stekepannen fra kyllingen med 0,5 dl vann og ha det i soyasausen.
- Glaser woken med søyasausen rett før servering.
Server med quinoa om du ønsker det.
God apetitt!