Viltsaus

Har fått mange spørsmål om hvordan lage saus uten mel som jevning. Når jeg serverer denne viltsausen er det få som kan gjette at det verken er brukt smør, fløte eller mel i sausen. 

DSC00627 (3)
5 personer.
Fri for melk. Kan inneholde spor av gluten

  • 150 g aromasopp
  • 1 gulrot
  • 2 charlottløk
  • 2 dl vann
  • 2 dl kjøttkraft
  • 1 pk Oatly Imat
  • sukkerkulør
  • salt og pepper

Brun aromasopp i rapsolje med salt og pepper. Kok 1,5 dl vann i ønsket kjele og ha aromasoppen i. Stekepannen koker du ut med 0,5 dl vann og ha det i kjelen sammen med soppen. Kutt gulrot og løk i biter og kok dem møre sammen med aromasoppen. Tilsett 2 dl kjøttkraft. Her koker jeg kraft av kjøttbein som jeg kjøper hos slakteren og fryser i porsjonspakninger. Du kan selvfølgelig «jukse» med kjøttbuljongterninger om du ønsker det. Mos soppen og grønnsakene med stavmikser til en jevn og glatt saus. Tilsett Oatly Imat, smak til med salt og pepper og sett farge på sausen med sukkerkulør.

Kjøttkraft: 

Ha vann over kjøttbeinene og kok dem sammen med et par gulrøtter, 1 gul løk, litt salt og pepper i et par timer. La trekke på svak varme til kraften er halvert. Slå av varmen og la kraften avkjøles langsomt over natten. Sil kraften og frys den i ca 2 dl porsjonspakninger.

Steker du viltsteik, ha vann i pannen sammen med 1 gulrot og 1 gul løk og du har den beste kraften til sausen.

God appetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.