Hjortecarpaccio

Carpaccio er en klassiker fra Italia bestående av løvtynne skiver rått kjøtt. Den opprinnelige versjonene er laget av indrefilet av storfe. Jeg foretrekker den laget av hjort eller reinsdyr filet. For å være sikker på at kjøttet er fri for bakterier anbefaler jeg å bruke dypfryst kjøtt. 
Carpaccio er en velsmakende rett og passer utmerket som forrett. Den er kjapp å lage og du vil bli overrasket hvor mørt rått kjøtt kan være.

carpaccio

Dette trenger du:

  • Frossen ytrefilet av hjort
  • Olivenolje
  • Balsamico créme
  • Maldonsalt og grovkvernet pepper
  • Feldsalat
  • Ristede pinjekjerner

La det dypfryste kjøttet tine lett i romtemperatur i ca. 40-50 min. Pass på at det ikke tiner for mye. Det skal ha frossen konsistens når du skjærer skivene. Bruk en god filetkniv og skjær løvtynne skiver av kjøttet. Legg kjøttet direkte på serveringsfat og la det tine videre der. Hell over god olivenolje og dryss på med maldonsalt og nykvernet pepper. Om ønskelig pynt med feldsalat og pinjekjerner. Noen dråper balsamico créme passer godt til.

God appetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.