Torskerygg dampet i soltørkede tomater

Posted on

Torskerygg er den fineste og beste delen av fisken. Jeg damper den i god olivenolje tilsatt soltørkede tomater. Server den på en seng av brokkolistuing og toppet med serranoskinke.
Et herlig festmåltid som kan nytes alene eller med gode venner. 

torskerygg dampet i soltørkede tomater

4 personer.

  • 4 stykker torskerygg
  • 1 dl finhakkede soltørkede tomater i olje
  • 1 dl olivenolje
  • salt og pepper
  • serranoskinke

Dryss salt og pepper over fisken noen minutter før steking. Finhakk soltørkede tomater og ha de sammen med olivenolje i pannen. Varm opp pannen til steketemperatur og ha i torskestykkene. Skru ned varmen og la de steke på svak varme under lokk. Øs over oljen og tomtene underveis i stekingen.

Sellerirotstappe:

  • 2 sellerirot
  • 1 dl Oatly Imat
  • 1 ss Melange uten melk
  • salt og pepper

Skrell og skjær selleriroten i små terninger og kok dem i matfløten og smør til de er møre. Rør om underveis slik at det ikke svis i kjelen. Ved å koke selleriroten direkte i matfløten beholder du alle næringesstoffene og smaken i stappen. Mos med stavmikser til en jevn og glatt stappe. Smak til med salt og pepper. Om stappen blir for tynn, la den småkoke uten lokk til den har jevnet seg ut.

Brokkolistuing:

  • 2 brokkoli
  • salt og pepper
  • Oatly Imat

Del brokkolien i passe store rosetter. Bruk også stilken, den inneholder mye smak og mange gode næringsstoffer. Kok brokkolien i vann med salt. Sett av ca halvparten og mos resten med stavmikser. Tilsett litt Imat havrefløte og smak til med salt og pepper. Ha resten av brokkolien i stuingen.

Dandér fisken, stappen og stuingen på tallerken. En skive serranoskinke på toppen løfter det hele. Oljen med de soltørkede tomatene er nydelig som saus.

På et oppvarmet tallerken holder maten lenger på varmen og gir en større nytelse.

God appetitt.

 

2 thoughts on “Torskerygg dampet i soltørkede tomater

  1. Denne retten var det masse gode smaker i! Laget den med Helleflyndre/Kveite istedenfor torsk, og brukte Reinhardsens fiskekrydder ,nam, nam.

    1. Så bra du likte den. Gøy å høre at det fungerer med andre fiskesorter også. Kveite er en nydelig fisk. Prøver det neste gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *