Rotstappe

For å redusere inntak av stivelse og raske karbohydrater i hverdagen bruker jeg rotstappe i stedet for poteter, ris og pasta. Stappen lager jeg av sellerirot, kålrot og gulrot. Til fiskeretter passer det fint med ren sellerirotstappe eller halvt om halvt med kålrot og sellerirot. Til kjøttretter synes jeg kålrot med en gulrot i er nydelig. 
For å bevare alle næringsstoffene og smaken koker jeg rotgrønnsakene i havrebasert matfløte og melange uten melk. Da slipper du å helle ut viktige næringsstoffer med vannet.

DSC00778

Dette trenger du til 2-3 personer

  • 1 middels stor rotgrønnsak
  • evt. 1 gulrot
  • 0.5 dl Oatly Imat
  • 1 ss melange uten melk
  • salt og pepper

Skjær rotfrukten i små terninger. Bruk en tykkbunnet kjele. Ha i smør og fløte og kok til rotfrukten er mør. Rør gjerne litt rundt underveis og pass på at det ikke koker så hardt at det svis i kjelen.
Mos med stavmikser til en jevn stappe. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.