Ønsker du å unne deg noe godt til helgen? Da kan jeg anbefale sprøstekt andebryst med rødløkskompott og jordskokkpurè.
Fri for melk og egg, kan inneholde spor av gluten.
Dette trenger du til 2 personer:
- 300-400 g andebryst
- 1 eple
- 2 rødløk
- 2 ss rapsolje
- ½ dl balsamicoeddik
- 1 ts økologisk rørsukker
- 500 g jordskokk
- 1 ss melange uten melk
- 1/2 dl Oatly Imat
- salt og pepper
- frisk timian
Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid slik at kjøttet blir romtemperert før du steker det.
Start med rødløkskompotten.
Skjær rødløk i tynne halvringer og eple i biter. Smelt sukker i kjele og ha i balsamico og rapsolje. Bland godt sammen og ha i eple og løk. La dette surre på svak varme under lokk mens du lager resten.
Jordskokkene vaskes, men ikke skrelles. Kokes i vann til de er møre. Slå ut vannet og tilsett smør og
Imat fløten. Mos med stavmikser til en jevn purè. Smak til med salt og pepper.
Lag små snitt i andebrystet. Gni inn salt og nykvernet pepper på alle sider. Sprøstek brystet i 2-4 minutter på hver side.
La kjøttet hvile i 10 minutter. Stek så ferdig i 5-6 minutter. Jeg foretrekker de lett rosa inni. La hvile litt før oppskjæring. Hell kraften fra stekepannen i rødløkskompotten.
Varm tallerknene i ovnen på 70 grader mens du lager maten. Da nyter du et varmt måltid lengre.
Dandèr slik du ønsker det. En dusk frisk timian på toppen løfter smaken og synsinntrykket 🙂
God apetitt!