Andebryst med jordskokkpuré og rødløkskompott

Posted on

Ønsker du å unne deg noe godt til helgen? Da kan jeg anbefale sprøstekt andebryst med rødløkskompott og jordskokkpurè.

DSC00910

Fri for melk og egg, kan inneholde spor av gluten.

Dette trenger du til 2 personer:

  • 300-400 g andebryst
  • 1 eple
  • 2 rødløk
  • 2 ss rapsolje
  • ½ dl balsamicoeddik
  • 1 ts økologisk rørsukker
  • 500 g jordskokk
  • 1 ss melange uten melk
  • 1/2 dl Oatly Imat
  • salt og pepper
  • frisk timian

Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid slik at kjøttet blir romtemperert før du steker det.

Start med rødløkskompotten.
Skjær rødløk i tynne halvringer og eple i biter. Smelt sukker i kjele og ha i balsamico og rapsolje. Bland godt sammen og ha i eple og løk. La dette surre på svak varme under lokk mens du lager resten.

Jordskokkene vaskes, men ikke skrelles. Kokes i vann til de er møre. Slå ut vannet og tilsett smør og
Imat fløten. Mos med stavmikser til en jevn purè. Smak til med salt og pepper.

Lag små snitt i andebrystet. Gni inn salt og nykvernet pepper på alle sider. Sprøstek brystet i 2-4 minutter på hver side.
La kjøttet hvile i 10 minutter. Stek så ferdig i 5-6 minutter. Jeg foretrekker de lett rosa inni. La hvile litt før oppskjæring. Hell kraften fra stekepannen i rødløkskompotten.

Varm tallerknene i ovnen på 70 grader mens du lager maten. Da nyter du et varmt måltid lengre.
Dandèr slik du ønsker det. En dusk frisk timian på toppen løfter smaken og synsinntrykket 🙂

God apetitt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *