Glutenfrie grove rundstykker

Posted on

Proteinrike grove rundstykker uten gluten. De er næringsrike og passer perfekt å ha med i vesken om du skal ut på lunsj.

DSC09477 (3)

Ca.20-22 stk.

  • 2,5 dl Solsikkekjerner
  • 2,5 dl bokhvete
  • 1 dl knuste Linfrø
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 7 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl chia frø
  • 1 ss fiberhusk
  • 1-2 ts salt
  • 2 ts Hornsalt
  • 1 dl rapsolje
  • 9-10 dl Vann. Her må du prøve deg frem. Mengden vann avhenger av hvor lenge du lar deigen svelle samt hvor mye vann havregrynene trekker. Blir deigen for tynn, ha i litt ekstra havregryn eller fiberhusk og la den tykne.

Slik gjør du:

  1. Bland alt det tørre.
  2. Tilsett olje og vann og elt til en jevn masse.
  3. La deigen svelle til den er tykknet. Kan gjerne stå natten over.
  4. Sett med spiseskje i passe store rundstykker på bakepapir.
  5. Stekes ved 200 gr. varmluft på nest nederste rille i ca. 40-45 min eller til passe gylden.
  6. Avkjøles på rist.

Oppbevar gjerne rundstykkene i fryseren og tin de i ovnen på svak varme, så kan du nyte gleden av ferske rundstykker alltid. Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *