Proteinrike grove rundstykker uten gluten. De er næringsrike og passer perfekt å ha med i vesken om du skal ut på lunsj.
Ca.20-22 stk.
- 2,5 dl Solsikkekjerner
- 2,5 dl bokhvete
- 1 dl knuste Linfrø
- 2 dl gresskarkjerner
- 7 dl glutenfri havregryn
- 1 dl chia frø
- 1 ss fiberhusk
- 1-2 ts salt
- 2 ts Hornsalt
- 1 dl rapsolje
- 9-10 dl Vann. Her må du prøve deg frem. Mengden vann avhenger av hvor lenge du lar deigen svelle samt hvor mye vann havregrynene trekker. Blir deigen for tynn, ha i litt ekstra havregryn eller fiberhusk og la den tykne.
Slik gjør du:
- Bland alt det tørre.
- Tilsett olje og vann og elt til en jevn masse.
- La deigen svelle til den er tykknet. Kan gjerne stå natten over.
- Sett med spiseskje i passe store rundstykker på bakepapir.
- Stekes ved 200 gr. varmluft på nest nederste rille i ca. 40-45 min eller til passe gylden.
- Avkjøles på rist.
Oppbevar gjerne rundstykkene i fryseren og tin de i ovnen på svak varme, så kan du nyte gleden av ferske rundstykker alltid. Vel bekomme!