Deilige sprø knekkebrød full av proteiner. Enklere å lage enn du tror.
Egg-, melk og glutenfri.
- 2,5 dl solsikkekjerner
- 2,5 dl linfrø- knuste
- 2,5 dl sesamfrø
- 4 dl glutenfri havregryn
- 1 ss fiberhusk
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 dl Chiafrø
- 1 ts salt
- 15 dl vann
Slik gjør du:
- Bland det tørre og rør i vannet.
- La svelle til tykk masse. Gjerne over natten, da blir de ekstra luftige og alle næringsstoffer og smaker kommer bedre ut.
- Smør røren utover bakepapir på 2 langpanner.
- Stek knekkebrødene på 160 grader varmluft i 20 min.
- Ta så platene ut av ovnen og skjær opp ruter i passe størrelser- fint med pizzakniv.
- Stekes videre i 30 min.
- Ta av bakepapiret ved å snu knekkebrødene opp ned.
- Stek så med bunnside opp i 10-20 min eller til de er gylden og passe sprø.
- Slå av ovnen og la stå med døren på gløtt til knekkebrødene er kalde.
Dersom de er myke etter at de er avkjølt, stek de videre til de blir sprø. - Oppbevares tørt i tett boks.