Glutenfrie knekkebrød

Posted on

Deilige sprø knekkebrød full av proteiner. Enklere å lage enn du tror.

DSC09623 (5)

Egg-, melk og glutenfri.

  • 2,5 dl solsikkekjerner
  • 2,5 dl linfrø- knuste
  • 2,5 dl sesamfrø
  • 4 dl glutenfri havregryn
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl Chiafrø
  • 1 ts salt
  • 15 dl vann

Slik gjør du:

  1. Bland det tørre og rør i vannet.
  2. La svelle til tykk masse. Gjerne over natten, da blir de ekstra luftige og alle næringsstoffer og smaker kommer bedre ut.
  3. Smør røren utover bakepapir på 2 langpanner.
  4. Stek knekkebrødene på 160 grader varmluft i 20 min.
  5. Ta så platene ut av ovnen og skjær opp ruter i passe størrelser- fint med pizzakniv.
  6. Stekes videre i 30 min.
  7. Ta av bakepapiret ved å snu knekkebrødene opp ned.
  8. Stek så med bunnside opp i 10-20 min eller til de er gylden og passe sprø.
  9. Slå av ovnen og la stå med døren på gløtt til knekkebrødene er kalde.
    Dersom de er myke etter at de er avkjølt, stek de videre til de blir sprø.
  10. Oppbevares tørt i tett boks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *