Salat er alltid friskt og godt i sommervarmen. Her er en spennende og velsmakende variant. Valnøtter kan ristes og oppbevares på glass. Det samme med vinaigrette. Da er salaten ferdig på 1-2-3.
Salat:
Dette trenger du pr. person.
- 1/2 pose ruccola
- 1/2 pære
- 1/2 persimon
- 1 neve blåbær
Slik gjør du:
- Skrell og skjær pærer i båter, persimon i biter og dander de sammen med ruccola og blåbær.
- Strø over med honningristede valnøtter og server med vinaigrette.
Honningristede valnøtter:
Pr. pers:
- 1 neve valnøtter
- 1-2 ts honning
Slik gjør du:
- Ha valnøttene i en skål og glasér de med honning.
- Legg de utover på et bakepapir og rist de i ovnen på 180 grader i ca.10 min.
- Avkjøles på rist før du strør de over salaten.
Vinaigrette:
3-4 pers.
- 1 ss dijonsennep
- 2 ss olivenolje
- 2 ss eddik, jeg velger Olivero sin eddik med honning og ingefær
- 2 ts honning
- 1 klype salt
Slik gjør du:
- Start med sennep og rør inn litt og litt eddik og olivenolje.
- Smak til med honning og salt.
- Dersom vinaigretten skiller seg, ikke fortvil, fortsett å røre til den blander seg.
Velger du å bruke annen eddik f.eks eplesider eddik må du kanskje ha i litt mer honning.
Dill passer godt om du servere den til grillet laks. Kan spises umiddelbart.