Sommersalat med honningristede valnøtter og vinaigrette

Posted on

Salat er alltid friskt og godt i sommervarmen. Her er en spennende og velsmakende variant. Valnøtter kan ristes og oppbevares på glass. Det samme med vinaigrette. Da er salaten ferdig på 1-2-3.

DSC01137

Salat:

Dette trenger du pr. person.

  • 1/2 pose ruccola
  • 1/2 pære
  • 1/2 persimon
  • 1 neve blåbær

Slik gjør du:

  1. Skrell og skjær pærer i båter, persimon i biter og dander de sammen med ruccola og blåbær.
  2. Strø over med honningristede valnøtter og server med vinaigrette.

Honningristede valnøtter:
Pr. pers:

  • 1 neve valnøtter
  • 1-2 ts honning

Slik gjør du:

  1. Ha valnøttene i en skål og glasér de med honning.
  2. Legg de utover på et bakepapir og rist de i ovnen på 180 grader i ca.10 min.
  3. Avkjøles på rist før du strør de over salaten.

Vinaigrette:
3-4 pers.

  • 1 ss dijonsennep
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss eddik, jeg velger Olivero sin eddik med honning og ingefær
  • 2 ts honning
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  1. Start med sennep og rør inn litt og litt eddik og olivenolje.
  2. Smak til med honning og salt.
  3. Dersom vinaigretten skiller seg, ikke fortvil, fortsett å røre til den blander seg.
    Velger du å bruke annen eddik f.eks eplesider eddik må du kanskje ha i litt mer honning.
    Dill passer godt om du servere den til grillet laks. Kan spises umiddelbart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *