Spagetti bolognese

Posted on

Den italienske klassikeren Spagetti bolognese eller spagetti med kjøttsaus som vi kaller den her hjemme, er en favoritt hos mange barn. Å lage kjøttsausen fra bunne av er kjapt, enkelt og meget velsmakende. Jeg velger spagetti av 100% fullkornsris.

DSC00916Fri for melk, egg og gluten

Dette trenger du til 3-4 personer:

  • semper spagetti av 100% fullkornris

Bolognaise saus:

  • 400 gr karbonadedeig
  • 1 gulrot
  • 1 gul løk
  • 1 pk hakkede tomater
  • 2 tomater
  • 1 neve frisk basilikum
  • 1 neve frisk timian
  • olivenolje
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Gulrot og løk skjæres i små biter og freses i olivenolje.
  2. Ha i noen klyper salt og kvernet pepper.
  3. Tilsett hakkede tomater og friske urter.
  4. La sausen småkoke til grønnsakene er kokt.
  5. Mos med stavmikser til en fyldig saus.
  6. Smak til med salt og pepper.
  7. Brun karbonadedeigen i litt olje, salt og pepper og bland den med tomatsausen.
  8. Kok spagetti som anvist på pakken.

Litt friske urter på toppen løfter det hele.

Bon apetitt.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *