Snikkerskake

Posted on

Å bake kaker uten egg er kanskje den største utfordringen – men også det gøyeste å få til.  Som bindemiddel i stedet for egg bruker jeg knuste linfrø som jeg pisker med varmt vann til «eggedosis» konsistens.

Krem pisket av havrebasert fløte blir noe mindre stiv enn vanlig fløte. Det løser jeg ved å tilsette litt gelatin- og vips så har du den perfekte kaken uten melk, egg og gluten. I tillegg har du mange sunne ingredienser, så kaken kan nytes med god samvittighet til fest.

DSC01091

Dette trenger du:

Kakebunn:

  • 3 ss knuste linfrø
  • 1,5 dl varmt vann
  • 1,5 dl kokosblomstsukkeer
  • 0,5 dl sukrin melis
  • 1/4 dl chiafrø
  • 0,75 dl vann
  • 33o g peanøtter

Pisk linfrø og varmt vann til «eggedosis»og rør inn sukker og melis. Legg chiafrøene i vann og la det tykne. Bland linfrø blandingen med chiafrøene.
Grovmal peanøtter med stavmikser og bland inn de øvrige ingrediensene. Smør en rund form 26 cm med olje og hell i røren. Stekes på 200 grader i 20-25 minutter. Avkjøles i formen.

Sjokoladekrem:

  • 10 ss cashewnøtter
  • 4 ss kakaopulver
  • 2 ss sukrinmelis
  • 1 klype salt
  • 1 1/2 ts vaniljepulver
  • 3 ss smeltet kokosolje
  • 2 ss yaconsirup
  • 2 ss agavesirup

Mal cashewnøttene i stavmikser eller blender til «smøraktig » konsistens. Tilsett de tørre ingrediensene og bland godt. Ha i resten av ingrediensene og bland til en fin sjokoladekrem.

Vaniljekrem:

  • 1 pk Oatly vaniljesaus
  • 1 dl Gogreen Visp fløte
  • 1 ss sukrinmelis
  • 4 plater gelatin
  • 1/2 dl vann

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 10 min.
Klem vannet av platene og løs de opp i 1/2 dl kokende vann og avkjøl.
Pisk fløten med melis til krem. Rør inn vaniljesaus og gelatinblandingen og sett kremen til avkjøling. Pass på at den ikke stivner helt.

Pynt:

  • mørk sjokolade uten melk
  • hakkede peanøtter

Fremgangsmåte:

  1. Bunnen kan gjerne bakes dagen før og avkjøles i formen.
  2. Ta bunnen ut av kakeformen og ha den på et kakefat.
  3. Lag sjokoladekremen og smør den utover kakebunnen.
  4. Vask formen og sett ringen rundt kaken igjen.
  5. Hell over vaniljekrem og sett kaken til kjøling i minimum 2 timer.
  6. Fjern kakeformen forsiktig fra kaken. Bruk gjerne en kniv langs kanten slik at den ikke henger fast.
  7. Hakk peanøtter og mørk sjokolade i passe store biter og dryss det over kaken.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *