Provence fiskesuppe

Posted on

Pga. problemene som har vært med nettsiden, har min populære fiskesuppen falt ut. Publiserer den på nytt og håper den frister deg også. En smaksrik fiskesuppe full av gode næringsstoffer 🙂 

provence fiskesuppe
Uten melk, egg og gluten

Dette trenger du til 6 personer:

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chili
  • 4 gulrøtter
  • 1 sellerirot
  • 1 persillerot
  • 8 plommetomater
  • 1 purreløk
  • 3 pk. hakkede tomater
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts økologisk rørsukker
  • 1 nett blåskjell
  • 400 gr. reker
  • 500 gr. laks
  • 500 gr. lange, brosme eller annen hvit fisk
  • bunt bladpersille
  • frisk oregano
  • ca. 0,5 dl rapsolje til steking
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Hvitløk og chili finhakkes.
  2. Fres halvparten i olje. Dette gir en god smak på oljen.
  3. Sellerirot, gulrot og persillerot skjæres i strimler og freses i oljen.
  4. Tilsett gurkemeie, salt og pepper og bland godt.
  5. Ha i fin skårede plommetomater og fres til tomatene er passe møre.
  6. Ha i hakkede tomater, oregano og halvparten av bladpersillen.
  7. Skru ned varmen og la suppen småkoke.
  8. Fres resten av hvitløken og chili i olje i ny kjele.
  9. Vask blåskjellene og damp de i oljen på høy varme i ca. 3 minutter til de åpner seg.
  10. Hell kraften fra blåskjellene i suppen, men vent med skjellene.
  11. Skjær fisken i terninger på 2×2 cm og trekk dem i saltvann i ca. 15 min.
  12. Øs fiskebitene opp på et fat.
  13. Ha kraften fra fisken i suppen og la suppen småkoke i 20-30 min.
  14. Smak til med salt, pepper og sukker.
  15. Ha i purreløk, blåskjell, fisk og reker og la det hele trekke til fisken og rekene er varme.
  16. Dryss resten av persillen over suppen.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *