Pga. problemene som har vært med nettsiden, har min populære fiskesuppen falt ut. Publiserer den på nytt og håper den frister deg også. En smaksrik fiskesuppe full av gode næringsstoffer 🙂
Dette trenger du til 6 personer:
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 4 gulrøtter
- 1 sellerirot
- 1 persillerot
- 8 plommetomater
- 1 purreløk
- 3 pk. hakkede tomater
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts økologisk rørsukker
- 1 nett blåskjell
- 400 gr. reker
- 500 gr. laks
- 500 gr. lange, brosme eller annen hvit fisk
- bunt bladpersille
- frisk oregano
- ca. 0,5 dl rapsolje til steking
- salt og pepper
Slik gjør du:
- Hvitløk og chili finhakkes.
- Fres halvparten i olje. Dette gir en god smak på oljen.
- Sellerirot, gulrot og persillerot skjæres i strimler og freses i oljen.
- Tilsett gurkemeie, salt og pepper og bland godt.
- Ha i fin skårede plommetomater og fres til tomatene er passe møre.
- Ha i hakkede tomater, oregano og halvparten av bladpersillen.
- Skru ned varmen og la suppen småkoke.
- Fres resten av hvitløken og chili i olje i ny kjele.
- Vask blåskjellene og damp de i oljen på høy varme i ca. 3 minutter til de åpner seg.
- Hell kraften fra blåskjellene i suppen, men vent med skjellene.
- Skjær fisken i terninger på 2×2 cm og trekk dem i saltvann i ca. 15 min.
- Øs fiskebitene opp på et fat.
- Ha kraften fra fisken i suppen og la suppen småkoke i 20-30 min.
- Smak til med salt, pepper og sukker.
- Ha i purreløk, blåskjell, fisk og reker og la det hele trekke til fisken og rekene er varme.
- Dryss resten av persillen over suppen.
Vel bekomme!