Glutenfrie havrekjeks

Posted on

Sprø havrekjeks til en kaffe latte eller en kopp te er til å bli glad av. Disse er laget med Sukrin gold som ikke påvirker blodsukkeret.

DSC01066

Uten gluten, egg og melk. Ca 16 stk.

Dette trenger du:

  • 150 g melange uten melk
  • 1 1/2 dl sukrin gold
  • 1/4 dl chiafrø
  • 0,75 dl vann
  • 5 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl mandelmel
  • 1 ts fiberhusk
  • 1 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ts hornsalt
  • 1 dl økologiske rosiner

Slik gjør du:

  1. Bland chia og vann og la det svelle til en tykk masse.
  2. Rør smør og sukker «hvitt» og ha i chia blandingen.
  3. Bland sammen de tørre ingrediensene og rør de inn i smørblandingen.
  4. Arbeid deigen sammen til en tykk og fast røre.
  5. Lag små boller med spiseskje og trykk de ut på bakepapir til kjeksform.
  6. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 10-15 min til de er passe gylden.

Kjeksene vil være myke når de er stekt, men løfter du de forsiktig over på en rist og lar de avkjøle, blir de sprø og herlige.

Vel bekomme 🙂

3 thoughts on “Glutenfrie havrekjeks

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *