Ruccola- og basilikum pesto

Posted on

De fleste kjøpe-pesto inneholder parmesanost som vi med melkeallergi ikke kan ha. Hjemmelaget pesto smaker himmelsk og er enkel å lage. Passer godt til både kjøtt-, fisk- og pastaretter.

DSC01011

Uten melk, egg og gluten

Dette trenger du:

  • 1 pose/50 gr ruccola
  • 1 bunt basilikum
  • 1 pose/40 gr pinjekjerner
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 dl olivenolje
  • klype salt og nykvernet pepper
  • saft av 1/2 sitron
  • 2 dråper honning

Slik gjør du:

  1. Rist pinjekjerner i tørr panne til de er gylden.
  2. Mal ingrediensene i blender eller med stavmikser til passe kremet konsistens.
  3. Smak til med sitron, salt, pepper og honning.

Basilikum og ruccola kan ha en bitter ettersmak. Utlign disse med smakene fra honning, sitron og salt. Smak deg frem til du får den perfekte smaken for deg. La den trekke et par timer før servering. Oppbevares på glass i kjøleskap opptil 14 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *