Denne salaten er nydelig som tilbehør til grillmaten. Den passer like godt til fisk som til kjøtt. Jeg lager den av rå brokkoli og velger derfor økologisk for å unngår sprøytemiddelet.
Brokkoli inneholder C-vitamin, kalsium og magnesium som er viktig for immunforsvaret vårt. Magnesium hjelper også mot kramper i musklene og kalsium styrker skjelettet.
Uten melk og egg. Kan inneholde spor av gluten.
3-4 personer.
Dette trenger du:
- 1 økologisk brokkoli
- 2 dl strimlet sylteagurk
- 1/2 dl tørkede tranebær
- 1 dl ristede pinjekjerner eller valnøtter
- 1 boks Oatly Imat fraiche
- 1/2 dl eddik lake fra syltede agurker
Slik gjør du:
- Vask brokkolien og del den opp i små dusker.
- Skjær sylteagurk i strimler og bland den sammen med brokkoli og tranebær.
- Rør eddik laken sammen med Imat fraiche og hell det over salatblandingen
- Dryss på med pinjekjerner eller valnøtter.
Vel bekomme!
One thought on “Brokkolisalat”
Du lager så mye godt, Birgit! Gleder meg til å komme hjem og prøve ut mange av rettene fra bloggen din! Alt ser så fristende ut 🙂 God sommer så lenge, så sees vi snart! Klem fra Kristine