Moules-frites

Posted on

Moules-frites er dampede blåskjell som serveres med pommes frites og aioli. Opprinnelsen er fra Belgia, men har vært en populær rett i Frankrike i lang tid og nå også i Norge.

Blåskjell er for meg de beste skalldyrene og gir meg den ultimat sommeropplevelsen. Til hverdags spiser jeg ikke poteter, men til fest nyter jeg disse som jeg steker i ovnen med deilige urter.
Aiolien er uten egg og en fullverdig erstatter. Start med å lage aioli. Den blir nemlig best etter noen timer, så potetene og til slutt blåskjellene.

Moule fritte

Uten melk og egg. Imat produktene kan inneholde spor av gluten.

Beregningen er til 2 personer:

Dampede blåskjell

Dette trenger du:

  • 1 nett blåskjell
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 charlottløk
  • 1/2 chilli
  • 1 dl hvitvin
  • 1 dl Oatly Imat
  • olivenolje
  • vårløk til pynt

Slik gjør du:

  1. Vask blåskjellene grundig og sorter ut de som er skadet eller åpne og ikke lukker seg når du kakker dem lett mot vasken.
  2. Finhakk hvitløk, charlottløk og chilli.
  3. Fres løk og chilli i olivenolje og tilsett hvitvin.
  4. Damp blåskjellene på høy varme i ca. 3 minutter til de åpner seg.
  5. Tilsett Imat fløten og gi et kort oppkok.

Urtepoteter

Dette trenger du:

  • 4-6 poteter
  • 1-2 ts rosmarin
  • 1-2 ts oregano
  • 1 dl olivenolje
  • maldonsalt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Vask og skjær potetene i båter.
  3. Finhakk urter og bland de med olivenoljen. Du kan også bruke tørkede urter om du ikke har friske.
  4. Ha potetene i en skål og vend de i oljeblandingen.
  5. Dryss over med maldonsalt og stek potetene i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 30 min. til de er gjennomstekte, sprø og gyldne.

Aioli

Dette trenger du:

  • 1 boks Oatly Imat fraiche
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss sennepsaus eller vinaigrette
  • saft av 1 sitronbåt

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk
  2. Bland alle ingrediensene og la det hele trekke i minimum 1 time.

Bon appetit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *