Glutenfrie knekkebrød med maldonsalt og rosmarin

Posted on

Dette er knekkebrødet med det lille ekstra. Passer perfekt til småretter og forretter hvor du normalt ville servert brød. 

DSC01192

Fri for melk,egg og gluten.

Dette trenger du:

  • 1 dl hasselnøtter
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl gresskarkjerner
  • 2 dl knuste linfrø
  • 1 1/2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 4 dl vann
  • Maldonsalt

 

Slik gjør du:

  1. Grovmal hasselnøtter med stavmikseren.
  2. Bland de tørre ingrediensen sammen og rør inn vann til en jevn og glatt deig.
  3. La deigen trekke i et par timer eller natten over slik at smakene og næringsstoffene kommer frem.
  4. Sett ovnen på 160 grader varmluft.
  5. Kle en bakeplate med bakepapir og smør deigen tynt utover.
  6. Dryss på med maldonsalt.
  7. Stek knekkebrødene i 15 min.
  8. Rut opp ruter i ønsket størrelse med pizza kniv eller annen skarp kniv.
  9. Stek knekkebrødene videre i 30 min.
  10. Snu knekkebrødene opp ned og trekk av bakepapiret
  11. Stek videre i ca 15-20 min. til de er sprø og passe gylden.
  12. Avkjøles på rist og oppbevares i tett boks.

laks

Her servert til røket laks med dampede asparges, lakserogn, pinjekjerner og vinaigrette.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *