Panna cotta med jordbær og honningglaserte valnøtter

Posted on

Panna cotta er en italiensk dessert laget på fløte og vanilje. Jeg velger havrebasert fløte for oss som er allergiske mot melkeproteinet. Nå på sommeren hvor det bugner av friske jordbær passer disse ypperlig til. Noen ristede valnøtter på toppen gir både en sprø og spennende tuch.

panna cottaFri for melk og egg. Imat fløten kan inneholde spor av gluten.

Panna cotta:

Dette trenger du til 4-5 porsjoner:

  • 3 plater gelatin
  • 500 ml Oatly Imat
  • 4 ss kokosblomstsukker
  • 4 ts Helios agavesirup
  • 2 ts Helios vaniljepulver ( Helios kjøpes på helsekosten)

Slik gjør du:

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  2. Kok opp Imat fløten med sukker og vaniljepulver til kokepunktet.
  3. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i fløte blandingen.
  4. Hell i porsjons glass.
  5. Sett kjølig i minimum 2 timer

Honning glaserte valnøtter:

  • 1-2 ts honning pr. håndfull valnøtt

Slik gjør du:

  1. Ha valnøtter i en skål og glasér de med honning.
  2. Rist de i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutter til de er passe gyldne.

Panna cotta serveres med jordbær i biter og noen knuste valnøtter på toppen.

Vel bekomme:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *