Soppsuppe

Posted on

Høsten er tid for sopp. Om du plukker den selv eller kjøper den ferdig plukket, er den en nytelse å ha i maten. Denne suppen har vært en fulltreffer hjemme hos oss lenge før jeg fikk allergi mot melk. Min stesønn utpekte den til «gormésuppe». Uviten om at den var laget av sopp, som han tidligere hevdet han ikke likte.

Den er nøyaktig like god laget på havrebasert matfløte.

soppsuppe 1Gir ca. 1,5 liter suppe.

Dette trenger du:

  • 600 gr sopp, jeg bruker kantareller, aromasopp og sjampinjong
  • 1 gul løk
  • 2 charlottløk
  • 1 pk. havrebasert matfløte
  • 10-12 dl vann
  • salt og pepper
  • olje til steking

Slik gjør du:

  1. Sett vannet til kok med 1 ts salt.
  2. Skjær soppen i biter og brun dem i olje. Dryss på med salt og pepper.
  3. Sett av litt sopp til pynt.
  4. Glasér løken i olje og bland den med soppen.
  5. La soppblandingen frese slik at den » svetter» ut endel kraft. Dette gir en ekstra god smak på kraften.
  6. Hell over ca. 1 liter kokende vann og la småkoke i 30 min.
  7. Mos soppblandingen med stavmikser til en jevn suppe.
  8. Tilsett matfløten og evt. mer vann om du synes suppen er for tykk.
  9. Smak til med salt og pepper.
  10. Serveres med sprøstekt sopp og en dusk koriander.

Vel bekomme:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *