Konfektkake

Posted on

Du trenger ikke egg, melk og mel for å lage en deilig sjokoladekake. Denne kaken er stappfull av sunne ingredienser. Den skal ikke stekes og blir bedre jo lenger den lagres. Server den enten som hele kakestykker eller del den opp i små konfektbiter.

mandelkake 2Uten egg, melk og gluten

Kakebunn:

  • 3 dl mandler
  • 2 dl hasselnøtter
  • 120 g dadler
  • 5 fiken
  • 2 dl smeltet Cocosa

Ha mandler, hasselnøtter, dadler og fiken i blenderen og mal til en fin masse. Ha i smeltet cocosa og bland godt. Kle bunnen av en rundform 24 cm med bakepapir og trykk massen ut i formen. Sett kjølig mens du lager sjokoladekremen.

Sjokoladekrem:

  • 50 g kakaosmør
  • 150 g kakaomasse
  • 1-1,5 dl kokosblomst sukker
  • 3 ts vaniljepulver (kjøpes på helsekost)
  • 1 boks eldorado cashewnøtter
  • Saft og skall av 1 økologisk appelsin
  • 2 ss sterk kaffe

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Tilsett sukker, vaniljepulver, revet appelsinskall og kaffe.
Kjør cashewnøttene sammen med saften av 1 appelsin i blenderen til en jevn masse. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt.

Ta den avkjølte mandelbunnen ut av formen og sett den på et kakefat. Sett formringen rundt bunnen og hell over sjokoladekremen. Avkjøl kaken.

Pynt med bringebær.

Lagres kaldt eller fryses.

2 thoughts on “Konfektkake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *