Risotto med kantareller.

Posted on

For meg er kantareller skogens gull.  Å koke risotto med kantareller gir en deilig høststemning. Til risotto må du bruke egen ris for å få den riktige konsistensen. Denne risen inneholder også karbohydrater, men er det fest så er det fest. Selv om jeg er bevisst på inntak av raske karbohydrater i hverdagen, nyter jeg denne herlige risottoen innimellom. 

Da jeg kom over den veganske parmesanosten, ble dette igjen en favoritt.

DSC01754Uten egg, melk og gluten.

4 personer

  • 200 gr. kantareller
  • 100 gr. aromasopp
  • 8 dl vann
  • 2,5 dl Jakobs lammekraft
  • 2 store sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 350 gr risottoris
  • olje
  • salt og pepper
  • vegansk parmesanost

Kok opp vann med 1 ts salt og tilsett lammekraften. Jeg velger Jacobs sine produkter da de er rene. De inneholder ikke gjær-ekstrakter og smakstilsetninger.

Brun soppen i olje og dryss på med litt salt og pepper. Ha deretter soppen i den kokende kraften. La dette småkoke under lokk mens du forbereder risen.

Finhakk løk og surr den i olje. Jeg bruker wok gryte til dette. Skyld risen i kaldt vann. Ha risen sammen med løken og rør til risen er blank.

Hell over 2 øser soppkraft og la dette koke inn før du tilsetter 2 nye øser. Fortsett slik til du har brukt opp kraften. Ha så i soppen og bland godt.

Pynt gjerne med noen blader frisk timian.

Vegansk parmesan på toppen løfter det hele;)

risotto 5Bon appetit!

2 thoughts on “Risotto med kantareller.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *