For meg er kantareller skogens gull. Å koke risotto med kantareller gir en deilig høststemning. Til risotto må du bruke egen ris for å få den riktige konsistensen. Denne risen inneholder også karbohydrater, men er det fest så er det fest. Selv om jeg er bevisst på inntak av raske karbohydrater i hverdagen, nyter jeg denne herlige risottoen innimellom.
Da jeg kom over den veganske parmesanosten, ble dette igjen en favoritt.
4 personer
- 200 gr. kantareller
- 100 gr. aromasopp
- 8 dl vann
- 2,5 dl Jakobs lammekraft
- 2 store sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 350 gr risottoris
- olje
- salt og pepper
- vegansk parmesanost
Kok opp vann med 1 ts salt og tilsett lammekraften. Jeg velger Jacobs sine produkter da de er rene. De inneholder ikke gjær-ekstrakter og smakstilsetninger.
Brun soppen i olje og dryss på med litt salt og pepper. Ha deretter soppen i den kokende kraften. La dette småkoke under lokk mens du forbereder risen.
Finhakk løk og surr den i olje. Jeg bruker wok gryte til dette. Skyld risen i kaldt vann. Ha risen sammen med løken og rør til risen er blank.
Hell over 2 øser soppkraft og la dette koke inn før du tilsetter 2 nye øser. Fortsett slik til du har brukt opp kraften. Ha så i soppen og bland godt.
Pynt gjerne med noen blader frisk timian.
Vegansk parmesan på toppen løfter det hele;)
2 thoughts on “Risotto med kantareller.”
Du lager utrolig mye fristende mat Birgit 🙂 Må være mett for å gå inn på siden din for ikke å gå helt berserk….får jo lyst på alt sammen 🙂
Takk, så hyggelig tilbakemelding 🙂