Glutenfri lasagne med aubergine

Posted on

Lasagne med aubergine som «pastaplater» er både velsmakende og spennende. Her i huset har denne varianten vært populær selv før jeg fikk påvist glutenallergi.

Serverer du den med salat laget av babyspinat får du en ekstra næringsrik og god kombinasjon. Spinat er en virkelig supergrønnsak, full av kostfiber, vitamin A, B6, C, E,  K, folat og kalium. Den er også en kilde til kobber og magnesium.

Revet Vegansk parmesanost på toppen løfter det hele.

lasagn

Melk-, egg- og glutenfri

4 personer

  • 1 gulrot
  • 1/2 gulløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 pk hakkede tomater
  • 1 ts honning
  • salt og pepper
  • 800 gr. karbonadedeig
  • 1 aubergine
  • Vegansk pizzaost

Sett ovnen på 200 grader.

Start med å lage tomatsausen.
Finhakk gulrot og løk og glaser disse i olje til en lett gylden farge. Ha i hakkede tomater, salt, pepper og honning. La sausen småkoke under lokk i ca. 5 min.

Brun karbonadedeigen med litt salt og pepper og bland den i tomatsausen.

Vask auberginen og del den på langs i 1/2 cm tykke skiver. Stek auberginen i olivenolje. Hell også litt olivenolje over auberginen før du snur dem. Krydre med litt salt og pepper på hver side, men vær forsiktig med saltet.

Ha kjøttsaus og auberginen lagvis i en passende ildfast form. Start og avslutt med kjøttsaus.

Om du ønsker det, anbefaler jeg et lag vegansk ost på hvert lag aubergine. Tåler du melk er det selvfølgelig ingen hindring å bruke ost av kumelk.

Stekes på 200 grader i 40 minutter.

Server lasagnen med salat laget av babyspinat.

DSC01986

  • 1 pose vasket babyspinat
  • 1 søt paprika
  • 1 økologisk gulrot
  • 1 vårløk
  • soltørkede tomater i olje, hakkede

Skjær grønnsakene i ønskede biter og bland dem med spinaten. Ha over hakkede, soltørkede tomater og litt av oljen.

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *