Smørstekt brosme på ertepurré

Posted on

Brosme er en fantastisk god fisk. Den er fast og fin i kjøttet og egner seg derfor fint til steking. Serverer du den med ertepurrè og stekte tomater får du en spennende kombinasjon. Fisk er noe vi spiser 3-4 x i uken. Da barna var små var det viktig å lage fiskerettene spennende, fargerike og ikke minst benfrie. Som lille Julie uttalte: «Dersom alle barn får slik fisk som du lager, ville alle barn like fisk»!

brosme nær

Uten egg, melk og gluten

2-3 personer:

  • 500-600 g filet av brosme
  • 2 poser selskapserter
  • 2 store tomater
  • 1 bundt asparges
  • serranoskinke
  • melkefri smør
  • salt og pepper

Smelt 1 ss melkefri smør i en tykkbunnet kjele. Ha så i frosne erter og la de tine på svak varme.

Stek serranoskinken lett i varm panne og legg de til side.

Del brosmefileten i passe stykker og dryss på med salt og pepper. Stek stykkene i melkefritt smør på høy varme til den er gylden på alle sidene.  Reduser varmen og la fisken steke igjennom.

Vask og del tomatene i to og stek de i pannen med litt salt og pepper.

Aspargesen vendes til slutt i pannen med litt salt og pepper. Pass på at du beholder tyggemotstanden.

Mos ertene til puré med stavmikseren og smak til med salt, pepper og evt. mer smør.

Dander retten på tallerken og du har en festmiddag midt i uken.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *