Linsegryte med curry og kokos.

Posted on

Linser er svært næringsrike. De har et høyt innhold av proteiner som gir et mettende måltid. Sammen med curry, ingefær, chili og kokosmelk får du en smaksrik rett som er verd å prøve.
Jeg lager dobbel porsjon og blir det noe til overs har jeg det til lunsj på jobben.

DSC01929Melk-, egg- og glutenfri.

2-3 personer.

  • 2 dl tørre røde linser
  • 2 ss rapsolje
  • 3 store sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 rød chili
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1 boks kokosmelk
  • 1-2 ts curry
  • 1-2 ts salt
  • 1 ts honning
  • grovkvernet pepper
  • 1 bunt frisk koriander

Start med å finhakke gulrot, sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Ha 2 ss olje i en tykkbunnet gryte og ha i grønnsakene. La dette surre et par minutter før du tilsetter 1 ts curry, 1 ts salt og litt grovkvernet pepper. Tilsett hakkede tomater og kokosmelk og gi dette et oppkok.

Skyll linsene i et dørslag og ha de i kokosblandingen. La dette koke på svak varme under lokk til linsene er møre. Koketiden står på pakningen. Rør om av og til.

Finhakk frisk korianderen og rør den inn i gryten.

Smak til med salt, pepper og evt. mer curry.

DSC01930

Vel bekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *