Lammegryte

Posted on

Nå er helgen rett om hjørnet. Lammekjøttet er endelig klart og bøndene har høstet deilige grønnsaker. Her får du alt i en gryte. En gryte stappfull av næringsstoffer og deilige smaker. Gryten lager seg perfekt i ovnen mens du tar deg en tur i høstværet.

lammegryte

4-5 personer

  • 1 kg lammebog i skiver
  • 4 store gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 1/2 kålrot
  • 2 stk. persillerot
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 4 tomater
  • 2 pk. hakkede tomater
  • frisk timian og rosmarin
  • salt og pepper
  • støpejernsgryte, 4,2 liter, med lokk.

Sett ovnen på 150 grader.

Skjær lammebogen i skiver og del skivene i 4.

Gni fettet fra lammestykkene i bunnen av gryten.

Skrell og skjær grønnsakene i terninger.

Legg lagvis kjøtt og grønnsaker i gryten. Strø salt og pepper mellom lagene og hell over en pakke hakkede tomater midt i gryten og en til slutt.

Dryss over med finhakkede urter midt i gryten og til slutt.

La gryten få et oppkok på kokeplaten før du setter den i ovnen og lar den godgjøre seg der i 2,5 – 3 timer.

La hvile noen minutter før servering.

dsc02415

Vel bekomme!!

øyeblikk

Øyeblikk 🙂

2 thoughts on “Lammegryte

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *