Salsa

Posted on

Salsa er det spanske ordet for saus og kan lages i mange varianter. Jeg lager den tomatisert og bruker den til taco eller andre mexikansk-inspirerte retter.

Har du ikke prøvd det før, vil du bli overrasket over hvor enkelt det er 😉 

salsa 2Uten egg, melk og gluten.

Dette trenger du:

  • 6 store modne tomater
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 grønn jalapeno eller ca 25 ringer syltede jalapeno
  • 1 bunt frisk koriander
  • 1 neve frisk oregano
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning eller rørsukker
  • kvernet pepper
  • 1/4 dl olivenolje
  • 1 lime
  • 1 ss tomatpuré, has i til sist.

 

Vask og del tomatene i to. Fjern innmaten og «stilken» med en spiseskje. Dette skal ikke brukes da det gir for mye veske. Finhakk skallet.

Finhakk løk, hvitløk, chili, jalapeno og urter. Bland alt i en bolle.

Rør sammen olivenolje og saften av 1 lime med sukker, salt og pepper og hell det over salsablandingen. Rør om.

La trekke ca. 1 time.

Om den avgir for mye veske, la vesken renne av i en sil.

Tilsett så tomatpuré og du har en nydelig salsa.

Kan lagres på tett glass i kjøleskapet noen dager.

salsa

Enjoy!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *