Sashimi marinert i sterk soyasaus

Posted on

Sashimi er en av mine favorittretter. Enten som lunsj, middag eller et lite kveldsmåltid. Sashimi er en japansk rett bestående av rå fisk. Du kan lage den i mange varianter. Her har jeg valgt salmalaks som marineres i en spennende sterk soyasaus.

DSC02112

Som hovedrett til 2 personer trenger du:

  • 400 gr. Salmalaks
  • 2 stilker vårløk
  • syltede ingefær
  • evt. sushiris

Soyasaus:

  • 1 1/2 dl glutenfri soyasaus
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1/2  chili
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 charlottløk

Finhakket chili, ingefær, charlottløk og koriander og bland dette i soyasausen. La trekke mens du skjærer opp laksen.

DSC02074

Skjær salmalaksen i tynne skiver og legg de utover et passende serveringsfat. Dryss på med vårløk kuttet i ringer.

sashimi

Hell over soyasausen og la marinere i minimum 15 min.

DSC02112

Serveres med syltede ingefær og kokt avkjølt sushi ris.
Risen kokes som anvist på pakningen.

One thought on “Sashimi marinert i sterk soyasaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *