Sashimi marinert i sterk soyasaus

Sashimi er en av mine favorittretter. Enten som lunsj, middag eller et lite kveldsmåltid. Sashimi er en japansk rett bestående av rå fisk. Du kan lage den i mange varianter. Her har jeg valgt salmalaks som marineres i en spennende sterk soyasaus.

DSC02112

Som hovedrett til 2 personer trenger du:

  • 400 gr. Salmalaks
  • 2 stilker vårløk
  • syltede ingefær
  • evt. sushiris

Soyasaus:

  • 1 1/2 dl glutenfri soyasaus
  • 1 ss finhakket koriander
  • 1/2  chili
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 charlottløk

Finhakket chili, ingefær, charlottløk og koriander og bland dette i soyasausen. La trekke mens du skjærer opp laksen.

DSC02074

Skjær salmalaksen i tynne skiver og legg de utover et passende serveringsfat. Dryss på med vårløk kuttet i ringer.

sashimi

Hell over soyasausen og la marinere i minimum 15 min.

DSC02112

Serveres med syltede ingefær og kokt avkjølt sushi ris.
Risen kokes som anvist på pakningen.

En kommentar om “Sashimi marinert i sterk soyasaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.