Sashimi er en av mine favorittretter. Enten som lunsj, middag eller et lite kveldsmåltid. Sashimi er en japansk rett bestående av rå fisk. Du kan lage den i mange varianter. Her har jeg valgt salmalaks som marineres i en spennende sterk soyasaus.
Som hovedrett til 2 personer trenger du:
- 400 gr. Salmalaks
- 2 stilker vårløk
- syltede ingefær
- evt. sushiris
Soyasaus:
- 1 1/2 dl glutenfri soyasaus
- 1 ss finhakket koriander
- 1/2 chili
- 2 ss finhakket ingefær
- 1 charlottløk
Finhakket chili, ingefær, charlottløk og koriander og bland dette i soyasausen. La trekke mens du skjærer opp laksen.
Skjær salmalaksen i tynne skiver og legg de utover et passende serveringsfat. Dryss på med vårløk kuttet i ringer.
Hell over soyasausen og la marinere i minimum 15 min.
Serveres med syltede ingefær og kokt avkjølt sushi ris.
Risen kokes som anvist på pakningen.
One thought on “Sashimi marinert i sterk soyasaus”
Det ser helt nydelig ut!