Grove muffins uten egg, melk og gluten. Søtet med tranebær og en liten slump sukrin gold. Passer godt som mellommåltid eller til en kopp te på kvelden.
Ca. 12 stk.
- 125 g glutenfrie havregryn
- 125 g mandelmel
- 40 g sukrin gold
- 1,5 ts hornsalt
- 1 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 50 g hasselnøtter
- 50 g tranebær
- 100 g smør uten melk
- 1 dl Oatly Imat
- 1 dl vann
Bland sammen mel, sukker, salt, krydder, tranebær og hakkede nøtter. Smuldre smøret i melblandingen og tilsett oppvarmet fløte og vann. Bland røren godt sammen og la svelle i ca 20 min. til røren har tyknet.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Fordel røren i 12 muffinsformer. Jeg foretrekker også å bruke stekeplate tilpasset muffinsformer slik at formene holder seg sammen.
Stek muffinsene på nederste rille i ca 30 min. til de er passe gylden.
Avkjøles på rist.
Smaker aller best når de er ferske, men kan fint fryses og tines i ovnen.
2 thoughts on “Grove muffins med tranebær og hasselnøtter”
Kjempegode muffins! Fine på tur med en kopp kaffe!
Åh de ser knallgode ut!