Grove muffins med tranebær og hasselnøtter

Posted on

Grove muffins uten egg, melk og gluten. Søtet med tranebær og en liten slump sukrin gold. Passer godt som mellommåltid eller til en kopp te på kvelden. 

scones

Ca. 12 stk.

  • 125 g glutenfrie havregryn
  • 125 g mandelmel
  • 40 g sukrin gold
  • 1,5 ts hornsalt
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 50 g hasselnøtter
  • 50 g tranebær
  • 100 g smør uten melk
  • 1 dl Oatly Imat
  • 1 dl vann

Bland sammen mel, sukker, salt, krydder, tranebær og hakkede nøtter. Smuldre smøret i melblandingen og tilsett oppvarmet fløte og vann. Bland røren godt sammen og la svelle i ca 20 min. til røren har tyknet.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Fordel røren i 12 muffinsformer. Jeg foretrekker også å bruke stekeplate tilpasset muffinsformer slik at formene holder seg sammen.

Stek muffinsene på nederste rille i ca 30 min. til de er passe gylden.

Avkjøles på rist.
Smaker aller best når de er ferske, men kan fint fryses og tines i ovnen.

 

 

2 thoughts on “Grove muffins med tranebær og hasselnøtter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *