Om bloggen

For de fleste av oss er hverdagen krevende og flere og flere sliter med energitap og uforståelig tretthet.
Ting du tidligere gjorde lett, går senere og du får reaksjoner etter fysiske og mentale anstrengelser som du ikke kjente til før.
Du er kanskje en av dem som kjenner ubehag etter måltid i form av trøtthet, oppblåst mage, diare eller forstoppelse. Du sliter med lav energi, vektøkning, hormonelle ubalanser eller muskel- og leddsmerter. Mange har sikkert vært gjennom utallige undersøkelser og utredninger hos både fastlege og på sykehus, uten at det er stilt en diagnose. Veldig frustrerende!

Bloggen skal kunne hjelpe:
-deg som har fått konstatert allergier og intoleranser mot melkeprodukter, egg og gluten til å få et likeverdig, spennende og sunt kosthold.
-deg som har fått stilt diagnosen cøliaki, men allikevel ikke føler at mageproblemene eller trettheten endrer seg, selv om du har gått over på glutenfri kost. Kanskje du til og med har lagt på deg etter at du endret til glutenfrie melerstatninger.
-og deg som er en av dem som ikke har fått noen diagnose, men kjenner deg igjen i mange av de beskrevne symptomene.

Mat er en viktig del av det gode liv. Bloggen skal kunne hjelpe deg til å finne frem til sunne og likeverdige erstatningsprodukter og gi deg tips til hva du kan lage av deilig mat til både hverdag og fest.
Jeg vil også legge vekt på ren mat med rene råvarer, lite stivelse og færre raske karbohydrater. Der det er mulig velger jeg kortreiste og økologiske produkter.

Mat er en viktig kilde til energi, men kan også ta energi. Det er derfor viktig at du tenker over hvilken type «drivstoff» du putter i kroppen. Alle vet at bensin på en dieselbil og vis versa er fatalt for en bil. Feil og mangelfull ernæring kan også være det for kroppen vår. Det tar bare litt lenger tid før den melder i fra. Da kan det dessverre i noen tilfeller være for sent.
Jeg har kuttet alt av brus og godterier. Også sukkerfrie apsartamholdige søtsaker. Nå nyter jeg heller den mat som gir meg energi.

Mulig det høres ut som et «kjedelig» liv, men jeg har blitt en større livsnyter etter dette. Det finnes mange godsaker der ute som gir energi, så bare kom i gang!