Fine glutenfrie rundstykker

Av og til er det godt med fine rundstykker. Her får du allikevel gode byggesteiner for cellene dine.

dsc02368

Fri for gluten, egg og melk
10-12 stk.

Dette trenger du:

  • 2 dl sesamfrø ellr solsikkekjerner
  • 2 dl mandelmel
  • 5 dl glutenfrie havregryn
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ts hornsalt
  • 1 ts salt
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts honning
  • 5 dl lunket vann

Slik gjør du:

  1. Tørrgjær og honning røres ut i lunket vann.
  2. Bland det tørre og tilsett gjærblandingen.
  3. Elt deigen til en jevn og glatt deig.
  4. La heve i 30 min.
  5. Lag passe store rundstykker i hånden med en spiseskje og ha de på bake plate med bakepapir.
  6. Etterhev i 1 time.
  7. Stekes ved 200 grader varmluft, nest nederste rille i ca. 40-45 min.
  8. Avkjøles på rist
  9. Kan fint fryses og blir ekstra gode om du tiner de i ovnen eller rister de i brødristeren.