Kjøtt

DSC00756HAMBURGERTALLERKEN
Fri for egg, melk og gluten

 

 

 

 

 

 

 

Dette trenger du til 2 personer:

  • 2 stk. hamburgere. Jeg velger de fra Meny laget av storfe, salt og pepper.
  • 2 store tomater
  • 8 champignoner
  • 1/2 rødløk i ringer
  • syltede agurker i skiver
  • Babyleaf salat
  • 1 lite stykke bacon
  • 8 amadine poteter
  • olivenolje, salt og pepper

Stek hamburgerne på høy varme til de er gyldne på hver side. Stek videre på svak varme til de er gjennomstekte.

Kok amadine potetene og brun de lett i pannen med olivenolje. Dryss på med salt.

Del tomatene i to og stek de på hver side med olivenolje , salt og pepper.

Del champignonene i 4 og fres de i pannen med olje, salt og pepper.

Bacon skjæres i terninger og brunes.

Dander ingrediensene på tallerken slik du ønsker det.
God appetitt!



DSC00689HJORTECARPACCIO

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Frossen ytrefilet av hjort
  • Olivenolje
  • Balsamico créme
  • Maldonsalt og grovkvernet pepper
  • Feldsalat
  • Ristede pinjekjerner

La det dypfryste kjøttet tine lett i romtemperatur i ca. 40-50 min. Pass på at det ikke tiner for mye. Det skal ha frossen konsistens når du skjærer skivene. Bruk en god filetkniv og skjær løvtynne skiver av kjøttet. Legg kjøttet direkte på serveringsfat og la det tine videre der. Hell over god olivenolje og dryss på med maldonsalt og nykvernet pepper. Om ønskelig pynt med feldsalat og pinjekjerner. Noen dråper balsamico créme passer godt til.

God appetitt!



 

GULASJSUPPE 6 personer
Fri for gluten, melk og egg

 

1 kg renskåret bankekjøtt i terninger
1 1/2 selleri rot i terninger
1 1/2 gul løk, strimlet
4 gulrøtter i terninger
1/2 chili, fin hakkes
2 paprika i biter
1 tomat
1 l kokt vann
1 kålrot i terninger
1 kg hakkede tomater
1 1/2 ss salt
1 ts oregano
1 ts timian
1 klype økologisk rørsukker
Kvernet pepper

Fres ½ løk, 1 gulrot, ½ selleri rot, 1 paprika, 1 chili og 1 tomat i rapsolje. Ha i kjøttet, dryss over salt og pepper og fres det til lett brunlig farge. Tilsett kokt vann og la kjøttet koke ca. 30 min til det begynner å mørne litt. Grønsakene gir en god kraft og fungerer som jevning for suppen.

Ha i resten av grønsakene, hakkede tomater, sukker, timian og oregano og la småkoke i 30-40 min til alt er mørt og helst noe kokt i stykker.



 

KYLLING PÅ SENG AV GRØNNKÅL 2 personer
Fri for melk, gluten og egg

Rapsolje til steking
4 stk. Kyllingfilet -stekes i biter, krydre med salt, pepper og1 ss kikoman uten gluten
6 store Champignoner – stekes i skiver, smak til med salt og pepper

Grønnkålmix:
Rapsolje til steking
1 pose ferdigvasket grønnkål
1 chili
1 søt paprika
1-2 chalottløk eller purre
1 dl Pinjekjerner
salt og pepper,
Olivenolje
Kikoman soyasaus uten gluten

Finhakk chili og fres den sammen med pinjekjerner i rapsolje til passe gylden. Tilsett paprika i strimler og la de frese et par min. Tilsett grønnkål og forvell lett. Smak til med salt, pepper, olivenolje og Kikoman

Server kyllingbitene sammen med champignonene på en seng av grønkål.