Om meg

DSC01461Hei, jeg heter Birgit Opgård Holm.
Jeg er født og oppvokst i Alta. Gift med Knut og nå bosatt i Kristiansand.
Har 3 flotte bonusbarn som nå har flyttet hjemmefra og kommet godt
videre i livet. Jeg er utdannet fysioterapeut og osteopat og driver
Sørlandets Osteopatiske Senter.

For 3 år siden tok livet mitt en ny vending. Fikk bakterieangrep i kjeveben etter 2 rotfyllinger. Dette ble i løpet av 5 operasjoner fjernet og alt skulle være fikset, men dessverre:
Energien falt, influensasymptomer som smerter i muskler og ledd, feber tendenser, hjertebank og konsentrasjonsvansker var bare noen av symptomene som meldte seg. Plagene forverret seg og etter en stund var jeg ikke i stand til å jobbe. Energien var så lav at det sosiale livet uteble og etterhvert klarte jeg knapt å gå. Hver minste ting var en stor anstrengelse. Jeg sov mesteparten av døgnet.
Det ble mange runder hos fastlege, privatpraktiserende leger, innleggelse på sentralsykehus og rikshospitalet. Mange opp- og nedturer. Det ble avdekket betennelsestilstander flere steder i kroppen og jeg hadde utviklet lavt stoffskifte. Jeg ble satt på langtidsantibiotika og stoffskifteforstyrrelsen kunne behandles med medisiner.
Noen av symptomene forsvant, men ikke alle og jeg var fullstendig tappet for energi.
Fra Rikshospitalet fikk jeg beskjed om å fortsette sykemeldingen og ta livet med ro så ville nok energien komme etter hvert. Etter nok et halvt år med liten forbedring, valgte jeg å oppsøke Dr. Nina Willumsen ved Heggeli Helhetsmedisin. Etter nøye gjennomgang av journalen fra Rikshospitalet mente hun det var viktig å se om det fantes årsak til betennelsestilstandene i kroppen og ikke minst i tynntarmen. Det ble tatt en rekke blodprøver som da viste forhøyede antistoffer mot gluten, melkeprotein, egg og mais. Avføringsprøver viste dårlig bakterieflora i tarmen og jeg hadde fått lekk tarm.  Jeg ble også anbefalt å kutte sukker og raske karbohydrater. Det hele ble en ny nedtur; endelig hadde de funnet ut noe, men energien var så lav at jeg ikke visste hvordan jeg skulle klare å legge om kosten.

Hjemme var det ingen tvil om hva vi måtte gjøre. Selvfølgelig klarer vi dette, var reaksjonen fra min mann. Så begynte han å tømme skuffer og skap for mat som inneholdt allergenene.

DSC01572Etter 14 dager var jeg godt i gang med å komponere nye oppskrifter og studere alle innholdsfortegnelsene på matvarene i butikken. Det var mye jobb og lite å finne om dette på nettet. Etterhvert som energien steg kom ideen om bloggen. Mitt ønske er at du lettere skal komme i gang med det som kan gi deg ny energi. Mat kan både gi, men også ta energi.

 

 

Jeg vil med bloggen dele mine erfaringer til bedre helse gjennom mat. Håper dette kan være starten på et bedre liv også for deg!

Lykke til!